Oslávili sme 80. výročie založenia klubu

vyrocie_13

Vodné pólo – šport ktorý sa môže hrdiť tým , že stále ako jediný kolektívny šport v Piešťanoch v kategórii seniorov získal titul Majstra Republiky , šport ktorý k Piešťanom neodmysliteľne patrí si v tomto roku pripomína 80. výročie založenia organizovaného vodného póla v Piešťanoch.

Za 80 rokov činnosti prešlo vodné pólo v Piešťanoch úspešnými i menej úspešnými obdobiami, ale zásluhou ľudí, ktorí pri vodnom póle stáli a stoja pretrvalo do dnešných dní . Odchovanci Piešťanského vodného póla vždy patrili medzi hráčov, ktorí v každom období 80 ročnej histórie tvorili reprezentačné družstvá mládežníckych ako i seniorských kategórií a niektorí sa presadili i v zahraničí.

Druhý októbrový víkend sa na kúpalisku EVA stretli Piešťanský pamätníci vodného póla, a pripomenuli si spomínané výročie. Oslavy tohto jubilea prebiehali samozrejme i vo vode, kde sa v exhibičných zápasoch postupne stretli žiacke kategórie, aktívni hráči z kategórie seniorov ako i veteráni.

Medzi hosťami nechýbali ani pamätníci Majstrovského titulu z roku 1965 na čele s trénerom Dr. Škarkom, a hráči L. Bačík, L. Berlanský, I. Markovič. Polák, Kolárik, Brežný, Boháč, Kantek.

Slávnostné zhromaždenie pri tejto príležitosti pozdravil i primátor mesta Piešťany Ing. Cicuto, ktorý odovzdal zástupcom Klubu vodného póla kúpele Piešťany pamätnú plaketu Mesta Piešťany.

Všetci účastníci slávnostného zhromaždenia potom obdržali Pamätné plakety k 80. výročiu ako i buletín mapujúci 80 ročnú históriu tohto športu v Piešťanoch.