Anti Kajlich Cup vyhrali Ukrajinci

anti_kajlich_cup_2013

V dňoch 4.10. – 5.10. 2013 sa na piešťanskom kúpalisku EVA uskutočnil medzinárodný vodnopólový turnaj hráčov starších ako 35 rokov pod názvom Anti Kajlich Cup. Turnaja sa zúčastnilo ukrajinské Dynamo Ľvov, maďarské Tipo BVSC Budapešť, chorvátsky VK Omiš a zo Slovenska Slávia UK Bratislava a domáci klub vodného póla Kúpele Piešťany vytvoril „A“ aj „B“ tím. Mužstvá boli rozdelené do dvoch trojčlenných skupín kde sa po vzájomných zápasoch v skupinách mužstvá z prvých miest v skupinách streli vo finále, mužstvá z druhých miest o 3. miesto a posledný zo skupín hrali o konečné piate miesto.

Hráči piešťanského „A“ mužstva vo svojej skupine zvíťazili na Omišom 6:5 a prehrali s neskorším víťazom turnaja ukrajinským Dynamom Ľvov 2:12. V týchto zápasoch sa darilo hlavne Baranovičovi so štyrmi gólmi. Domáce „B“ mužstvo vo svoje skupine vyhralo nad Budapešou 9:5 po dvoch góloch Stančíka a Poláka, po jednom góle pridali M. Berlanský, Repáš, M. Petričevič, R. Berlanský a Kuna. Prehra v druhom zápase s Bratislavou 4:7 keď dva góly KVP dal Stančík, po jednom góle pridali Polák a Kolár znamenala celkové druhé miesto v skupine a následný súboj s druhým mužstvom z druhej skupiny ktorým boli hráči KVP Kúpele Piešťany „A“. Vo vzájomnom zápase piešťanských mužstiev o celkové tretie miesto zvíťazilo „B“ mužstvo nad „A“ mužstvom 8:5. Góly „A“ mužstva: 2- Baranovič, 1-Adamkovič, Papcun, Hašek. Góly „B“ mužstva: 2-Kuna, Kolár, 1-Stančík, M. Petričevič, M. Berlanský, Repáš. Víťazom turnaja sa stalo Dynamo Ľvov keď vo finále vyhralo nad Sláviou UK Bratislava až po streľbe z pokutový hodov. Na piatom mieste skončila Budapešť po víťazstve nad Omišom 7:5.

Zostava KVP „A“: Boba, Racík, Škarka, Baranovič, Adamkovič, Reichel, Máček, Makovník, Papcun, Hašek, Kuropka, Kolárik, Váhovský.

Zostava KVP „B“: Chlpek, Stančík, Polák, M. Petričevič, Kuna, M. Berlanský, Repáš, R. Berlanský, Kolár.