Veteráni v Igrane po tesných prehrách na štvrtom mieste

igrane_2013

Vodnopóloví veteráni KVP Kúpele Piešťany sa v dňoch 6.-7.9.2013 zúčastnili na 7. ročníku medzinárodného vodnopólového turnaja o Memoriál Mate Bakaliča v chorvátskom Igrane. Na turnaji hrali hráči starší ako 35 rokov. Okrem domáceho VK Zale Igrane, sa na turnaji zúčastnili ukrajinské Dynamo Ľvov, KVP Kúpele Piešťany a ďalšie chorvátske mužstvo VK Omiš. Na turnaji odohrali dva veľmi vyrovnané zápasy, ale minuloročné víťazstvo sa im obhájiť nepodarilo.

Priebeh prvého zápasu s domácim VK Zale Igrane bol vyrovnaný a mužstvá sa navzájom striedali vo vedení. Na začiatku poslednej štvrtiny piešťanci po góle Tichova viedli 6:4, ale toto vedenie si neudržali a 20 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času chorváti vyrovnali na 6:6. V streľbe z pokutových hodov bolo šťastnejšie domáce mužstvo. V zápase sa tromi gólmi presadil Martin Berlanský, dva pridal Tichov a jeden gól dal M. Štefka. Tesná prehra rozhodla o tom, že na turnaji sa piešťanci stretli v zápase o tretie miesto s Omišom, ktorý podľahol v druhom zápase Dynamu Ľvov. Po prvej štvrtine viedli piešťanci po góloch Tichova a M. Petričeviča nad Omišom 2:1. Druhú a tretiu štvrtinu vyhral Omiš o gól a posledná sa skončila nerozhodne. Celkovo zvíťazil Omiš 5:4 keď za Piešťany dal ešte svoj druhý gól v zápase M. Petričevič a jeden pridal M. Štefka. Pólisti KVP Kúpele Piešťany tak obsadili štvrté miesto.

Zostava KVP: Chlpek, Kuna, Tichov, M. Petričevič, Martin Berlanský, A. Štefka, Michal Berlanský, M. Štefka, Reichel, Racík, Adamkovič, Máček, tréner Čambor.
V dňoch 4.- 5. 10. 2013 organizuje KVP Kúpele Piešťany na kúpalisku Eva medzinárodný vodnopólový turnaj veteránov Anti Kajlich Cup.