Piešťanské vodné pólistky štartovali na ME a aj na MS !

Napriek tomu, že na Slovensku bola vodnopólová súťažná sezóna 2020/2021 pre pandémiu predčasne ukončená,  európske i svetové medzinárodné súťaže sa všetky uskutočnili. Zúčastnili sa ich aj slovenské reprezentačné družstvá a v nich mal zastúpenie aj Klub vodného póla Kúpele Piešťany.

Na augustových Majstrovstvách Európy hráčok do 17 rokov, ktoré sa uskutočnili v chorvátskom stredisku Šibenik,  sa zúčastnilo päť hráčok piešťanského klubu – Silvia Kozáková, Katarína Grežďová, Tamara Teličiaková, Nela Mešterová a Sandra Holičová. Dievčatá si postupne zahrali proti súperkám z Bulharska, Talianska a Maďarska v skupina a o umiestnenie proti Holandsku, Nemecku a Srbsku. Slovenské reprezentantky sa umiestnili na 12.mieste a Kozáková a Grežďová boli najlepšie strelkyne (strelili po 11 gólov) a opory družstva. 

Obe si svojimi výkonmi aj  spolu s Nelou Mešterovou vybojovali miesto aj v zostave hráčok kategórie U20, ktorá sa v októbri zúčastnila Majstrovstiev sveta. V izraelskej Netanyi, rovnako ako aj v Šibeniku na ME, boli v realizačnom tíme hlavnej trénerky C. Ragusy aj ďalší členovia KVP Kúpele Piešťany – tréner Ján Baranovič, fyzioterapeutka Zuzana Grežďová a vedúca družstva Bára Baranovičová. Hráčky Slovenska v ťažkej „európskej“ skupine v konkurencii neskorších semifinalistov Gréecka (2.miesto), Talianska (4.miesto) a Nemecka neuspeli a v záverečných zápasoch o umiestnenie si tak zahrali aj proti mimoeurópskym tímom – proti Južnej Afrike a Peru.

  „Z piešťanských hráčok sa tentokrát darilo najlepšie Mešterovej, ktorá bola spolu s  našou bývalou hráčkou Monikou Sedlákovou (teraz hrá v maďarskej Tatabányii) patrila k najlepším hráčkam i strelkyniam družstva. Celkové 15.miesto však bolo pre nás sklamaním“ skonštatoval po návrate zo šampionátu tréner Ján Baranovič a dodal : „ Hráčkam chýbala zápasová prax, skutočnosť, že sa prakticky dve sezóny nehrali domáce súťaže a trénovanie bolo na niekoľko mesiacov prerušené ovplyvnilo pripravenosť hráčok. Napriek tomu sme na šampionátoch očakávali lepšie umiestnenia. Naše družstvá patrili vekovo k najmladším, čo by mohlo byť do budúcna prísľubom, najdôležitejšie však bude vytvoriť podmienky na kvalitné trénovanie či už v kluboch alebo pri spoločnej príprave reprezentantiek“

Okrem dievčat sa uskutočnili aj juniorské šampionáty v chlapčenských kategóriách. Zatiaľ čo v kategórii U17 Slovensko v kvalifikácii na ME neuspelo a na šampionáte neštartovalo, v kategórii U20 sa Majstrovstvá sveta uskutočnili v Prahe (náhradné dejisko miesto Argentíny, ktorá kvôli pandémii turnaj nemohla zorganizovať) a zúčastnili sa ho aj slovenskí juniori, ktorí rovnako ako dievčatá obsadili 15.priečku. Vo výbere Slovenska boli aj dvaja Piešťanci – brankár Matej Prištic a Adam Berlanský.

MS Izrael zľava ved.družstva B.Baranovičová,N.Mešterová, S.Kozáková,K.Grežďová a tréner J.Baranovič
ME Šibenik – zľava K.Grežďová, N.Mešterová, S.Kozáková, T.Teličiaková a S.Holičová
SVK-GER