Juniorky po druhom kole na čele tabuľky

Displaying IMG_0356.JPG

Vodné pólistky KVP Kúpele Piešťany sa aj po druhom kole Národnej ligy SR junioriek udržali na prvom mieste. V bazéne na bratislavských Pasienkoch sa im však nedarilo tak ako na prvom turnaji v decembri. Dokonca po prvý krát v tomto súťažnom ročníku okúsili trpkosť prehry. Pod nie celkom optimálne výkony sa podpísala hlavne skutočnosť, že pre choroby nehralo družstvo v kompletnom zložení a rovnako aj účasť na tréningoch v posledných týždňoch ovplyvnili absencie chorých hráčok.

Do druhej polovice súťaže sa na čele tabuľky bodovo osamostatnili hráčky Piešťan a obhajkyne prvenstva z Košíc, medzi ktorými sa s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodne o víťazovi súťaže. Podmienky Košičaniek, ktoré trénujú dvojfázovo a majú možnosť hernej konfrontácie v podobe prípravných zápasov v domácom bazéne sú neporovnateľné s podmienkami v Piešťanoch, kde hráčky už piaty mesiac len plávu v dvoch – troch dráhach v plytkých bazénoch hotela Sľňava alebo v Novom Meste nad Váhom. Napriek tomu verím, že dievčatá sa pokúsia poctivým tréningom a bojovnosťou v zostávajúcich zápasoch udržať svoje postavenie v tabuľke do konca sezóny.

Výsledky piešťanských hráčok :

KVP Kúpele Piešťany – PVK Vrútky                              8 : 6    (1:2,4:0,1:1,2:3)                                                                                    

góly : Baranovičová a Rybanská po 3, Kováčiková 2

Piešťanské hráčky sa pomaly rozbiehali, avšak v druhej štvrtine rozhodli o svojom víťazstve. O góly Piešťan sa podelili všetky tri nádejné adeptky na účasť na Európských hrách v Baku.

KVP Kúpele Piešťany – Slávia UK Bratislava             9 : 13   (2:4,1:2,3:3,3:4)

góly : Rybanská 4, Baranovičová 3, Kováčiková  a Budková po 1

Od začiatku zápasu boli Bratislavčanky lepšie a udržiavali si náskok. Piešťanky sa nedokázali vyrovnať s tesnou obranou súperiek a k streľbe sa dostávali len minimálne.

KVP Kúpele Piešťany – ŠKP Modrí Draci Košice       6 :  5 na pok.hody    (0:3,3:1,1:0,1:1)

góly : Klampárová a Lendelová po 2,  Baranovičová a  Kováčiková po 1

Po zlom začiatku piešťanské hráčky otočili vývoj zápasu, ale Košičanky vyrovnali 27 sekúnd pred koncom z pokutového hodu. V rozstrele vynikla piešťanská brankárka, ktorá chytila štyri strely, pričom z Piešťan skórovali Klampárová a Kováčiková.

Zostava KVP Kúpele Piešťany : Strúčková, Koťková – Kováčiková, Šimeková, Baranovičová, Budková, Hanová, Kolárová, Klampárová, Rybanská, Lendelová, Ravingerová

Ostatné výsledky :

Bratislava – Košice 6 : 11, Vrútky – Kočice 10 : 11 na pok.hody, Bratislava – Vrútky 6 : 13

Poradie po 2.kole :

  1. KVP Kúpele Piešťany           14 b.
  2. ŠKP Modrí Draci Košice       12 b.
  3. PVK Vrútky                              5 b.
  4. Slávia UK Bratislava              5 b.

Tretie kolo súťaže sa bude hrať v Košiciach 28 a 29 marca 2015.