Ženy odohrali druhé kolo medzinárodných majstrovstiev Rakúska

ic_wien_13

Druhé kolo „Medzinárodných majstrovstiev Rakúska 2013“ sa hralo vo Viedni. Rovnako ako pred mesiacom v Grazi boli súperkami piešťanských vodných pólistiek hráčky domáceho ASV Wien a hráčky WBV Graz.

V úvodnom stretnutí zopakovali vysoké víťazstvo z prvého turnaja a družstvo Grazu porazili 19 : 3. Druhý zápas v Viedňou, ktorá na rozdiel od zápasu na prvom turnaji nastúpila posilnená o hráčky Linzu a aj o hráčku z Maďarska mal vyrovnaný priebeh a nakoniec sa z víťazstva tešili domáce hráčky.

Najväčšou slabinou piešťanského družstva bolo nevyužívanie dobrých streleckých príležitostí, hlavne v úvodoch oboch stretnutí a tiež nízka úspešnosť vo využívaní presilových hier. V zápasoch dostali možnosť hrať všetky hráčky a pre Piešťanky slúžila účasť na rakúskych majstrovstvách ako príprava na Slovenský pohár, ktorý sa hrá v Topoľčanoch 30.11 – 1.12.2013.

Výsledky :

WBV Graz – KVP Kúpele Piešťany 3 : 19 (1:3,0:7,1:6,1:3)
Góly PN : Baranovičová 5, Kováčiková 4,Rybanská 3, Hašková 2, Klampárová 2, Chrenková, Kaffková a Majerníková po 1

ASV Wien – KVP Kúpele Piešťany 12 : 10 (2:3,4:2,4:3,2:2)
Góly PN : Kováčiková 4, Galová 2, Rybanská, Hašková , Baranovičová a Klampárová po 1

Zostava KVP Kúpele Piešťany : Martinková – Galová, Hašková, Baranovičová, Chrenková, Škodná, Kaffková, Klampárová, Rybanská, Majerníková, Ravingerová, Kováčiková, Gangurová