Piešťanky úspešne reprezentovali Slovensko

Displaying IMG_2578.JPG

Vodné pólistky z piešťanského klubu KVP Kúpele Piešťany sú už stabilnými členkami reprezentačných výberov Slovenska. V Prahe na medzinárodnom turnaji EU Nations pre kategóriu do 17 rokov sa vo výbere Slovenska predstavili brankárky Petra Stručková a Emi Kissová a hráčky Barbora Baranovičová, Tamara Kolárová a Monika Sedláková.

Určite aj ony prispeli svojimi výkonmi k úspechu Sloveniek, ktoré turnajj bez jedinej prehry vyhrali.

Turnaja sa zúčastnilo 10 reprezentačných výberov. Okrem domáceho Česka a Sloveniek štartovali družstvá Nemecka, Anglicka, Švajčiarska, Írska, Dánska, Škótska, Juhoafrickej republiky a Walesu. Družstvá rozdelené do dvoch skupín odohrali zápasy každý s každým a podľa umiestnenia v skupine odohrali zápas o konečné umiestnenie. Slovenské hráčky postupne zdolali :

Nemecko 12 : 9 (3:3,4:2,3:1,2:3 – Baranovičová 1)

Dánsko 28 : 9 (5:3,6:0,10:3,7:3 – Kolárová 5, Baranovičová 3, Sedláková 2)

Anglicko 12 : 11 (4:4,2:2,3:3,3:2 – Baranovičová 5)  

Škótsko 21 : 5 (5:2,5:0,6:3,5:0 – Baranovičová 5, Kolárová 3). Slovenky obsadili v skupine 1.miesto a to znamenalo, že v záverečnom zápase o konečné poradie sa stretli vo finále s víťazom druhej skupiny – Juhoafrickou republikou.

Finálový zápas bol skutočným vrcholom turnaja. Slovenky viedli v úvode 3:0, neskôr 6:3 a v záverečnej štvrtine ešte 9:7. Súperky však bojovali, v závere vyrovnali na konečných 10 : 10 (3:1,2:2,3:4,2:3 – Baranovičová 2) a nasledovali pokutové hody. V nich boli šťastnejším družstvom Slovenky, ktoré vyhrali 4 : 3, teda celkovo 14 : 13.

Tréner reprezentačného družstva Ján Baranovič zhodnotil výkony družstva a tiež piešťanských hráčok slovami : „Slovenské družstvo patrilo k najmladším na turnaji, v podstate štartoval výber U 15 doplnený len o dve 17-ročné hráčky, ktoré nahradili choré hráčky z výberu U 15.. Cieľom bolo získať medzinárodné skúsenosti a pokúsiť sa v každom zápase podať vyrovnané výkony a uspieť samozrejme aj čo sa týka výsledkov. Myslím, že zámer sa nám podarilo splniť, dievčatá mali z víťazstva na turnaji obrovskú radosť a verím, že získali ďalšiu motiváciu do tréningov. Piešťanské hráčky svojimi výkonmi potvrdili, že do reprezentácie patria.  Oporou tímu bola Barbora Baranovičová, ktorá okrem 16-tich gólov vybojovala na pozícii centra množstvo presilových hier a rozhodla zápas s Anglickom, keď v poslednej minúte z diaľky umiestneným padáčikom prehodila brankárku a strelila víťazný gól . Účasťou na turnajoch v Prahe sme odštartovali prípravu na európsky šampionát kategórie U 17, krorý sa uskutoční o dva roky. Družstvu má perspektívu v prípade dobrých podmienok na prípravu prekonať a zlepšiť pozície vybojované na tohoročných Európskych hrách v Baku.“