Zimné majstrovstvá SR vo vodnom póle – žiačky

Mestská plaváreň v Topoľčanoch bola po kadetkách, juniorkách dejiskom aj Zimných majstrovstiev SR v kategórii žiačok do 14 rokov. Žiačkam KVP Kúpele Piešťany, sa rovnako ako aj juniorkám, nepodarilo napodobniť úspech kadetiek, ktoré turnaj ZM SR vyhrali. Piešťanské nádeje začali turnaj sľubne a v prvom zápase porazili Vrútky. V ďalších zápasoch však ťahali za kratší koniec – súperkám dokázali vzdorovať vždy len tri štvrtiny zápasu.

Výsledky KVP Kúpele Piešťany :
KVP Kúpele Piešťany – PVK Vrútky 12 : 2 (3:0,2:0,5:0,2:2)
góly KVP : Holičova 4, Klampárová, Mešterová a Neumair po 2, Rajnohová a Kalmanová po 1


KVP Kúpele Piešťany – ŠKP Košice 4 : 9 (1:2,1:1,0:0,2:6)
góly KVP : Mešterová 2, Holičova a Neumair po 1


KVP Kúpele Piešťany – Pirana SC Topoľčany 4 : 10 (0:3,2:0,2:2,0:5)
góly KVP : E.Pechová, Rajnohová, Holičova a Neumair po 1


KVP Kúpele Piešťany – ŠK Olympia Košice 4 : 9 (1:2,0:0,1:4,2:3)
góly KVP : Klampárová a Mešterová po 2

Konečné poradie:

  1. ŠK Olympia Košice 8 b
  2. ŠKP Košice 6 b.
  3. Pirana SC Topoľčany 4 b.
  4. KVP Kúpele Piešťany 2 b.
  5. PVK Vrútky 0 b.

Zostava KVP Kúpele Piešťany :
Pechová E. – Rajnohová, Tomíková, Hudcovičová, Zelková, Sosková, Klampárová, Kalmanová, Holičova, Mešterová, Neumair, Pechová N.

Ďakujem všetkým, ktorí pomohli s odvozom dievčat na zápasy a všetkým, ktorí prišli dievčatá povzbudiť. Škoda, že sa nepodarilo vyhrať viac zápasov, ale treba uznať, že súperky boli lepšie pripravené. Niektoré družstvá mali vekovo vyrovnanejšie družstvá čo bolo pre nich výhodou. My sme mali hráčky od ročníka 2006 po 2011. Pre nás je napredovanie aj to, že pred rokom sme na ZM hrali so siedmymi hráčkami. Teraz nás bolo 12 a ešte máme doma niečo v rezerve – Lenka, Nina K., Sofia, Zuzana. Aj so súpermi, s ktorými sme prehrali sme tri štvrtiny hrali vyrovnané zápasy. Niekto môže povedať, že mohli stále hrať tie staršie, že možno by bol lepší výsledok. Ja si myslím, že nie vždy je treba hrať len pre výsledok (aj keď sa naozaj o to snažíme). Hrali sme 4 zápasy za prakticky jeden a pol dňa. Ak by sme nechali hrať len 6 hráčok, dnes by boli veľmi unavené a možno choré. Nie všetky staršie hráčky sú už kondične a herne pripravené vydržať takýto turnaj. Treba, aby aj tie najmladšie trochu hrali, zbierali skúsenosti a nesedeli len na striedačke. Hádam sa to nejak podarilo skĺbiť aby si všetci zahrali. Dôležité poznanie verím pre Vás rodičov, ktorí ste to videli je, že nám treba trénovať a trénovať. Len pravidelné tréningy zabezpečia tak potrebnú kondíciu.

Ján Baranovič